България

Българският Червен кръст раздава безплатна бутилирана минерална вода днес и утре в София

Българският Червен кръст (БЧК) организира акция по раздаване на безплатна бутилирана минерална вода днес и утре, 20 и 21 юни, в София. Водата ще се раздава от 11:30 до 13:30 часа на два пункта: в градинката срещу Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и на входа на Метростанция „НДК“ срещу бул. „Витоша“. Доброволци от Столичната организация на БЧК ще раздават водата, която е осигурена със средства от БЧК.

Тази инициатива е организирана във връзка с очакваните високи температури, които могат да представляват риск за здравето и живота, особено за възрастните хора, хронично болните и децата. БЧК съветва да се избягва излизането навън в най-горещата част на деня. Ако излизането е наложително, трябва да се стои на сянка, да се носят шапка и светли дрехи, да се използва крем с висок слънцезащитен фактор и да се пият достатъчно течности. При неразположение е важно незабавно да се потърси медицинска помощ.

По-рано този месец БЧК започна раздаването на храни и хигиенни продукти на над 618 хил. уязвими български граждани. Тази акция ще продължи до 31 юли и се извършва от служители и доброволци на БЧК в 308 временни пункта в цялата страна.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина