Свят

Българи в Италия сътвориха масов бой помежду си. ВИДЕО

Масов бой между българи с тояги и камъни – на тази гледка са станали свидетели жителите на италианския град Мондрагоне на 2 май вечерта.

Местни издания определят случилото се като партизанска война.

„Това е „гето” зона в ръцете на ромската общност от български произход, разположена в рамките на така наречените дворци Чирио, която се превърна в истинско гето с очевидни последици за местните граждани, които сега живеят в климат на широко разпространена несигурност, с риск от епизоди, които вече са се случили в миналото”.

От кадри в социалните медии става ясно, че българските граждани са се били с камъни, тояги и дървени дъски. Сблъсъкът се разиграва пред погледа на десетки хора, на метри от крайбрежната улица, в района с най-голяма концентрация на имигранти от България.

Събитията бяха осъдени от депутата от левия „Зелен алианс“ Франческо Емилио Борели, който също публикува видеото в социалните мрежи с коментара „Безумна сцена“. Кадрите той е получил от местни жители.

Случката се разиграва пред погледа на десетки хора, на метри от крайбрежната улица, в района с най-голяма концентрация на имигранти от България.

Кметът на града Франческо Лаваня е изпратил известие до префекта на град Казерта Джузепе Касталдо, в което иска спешно свикване на властите от провинцията, отговарящи за реда и сигурността. Той настоява за извънредни мерки, за да се има сигурност за жителите в района.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина