БизнесБългарияИкономика

„България Еър“ продължава с покупките на нови самолети.

С полет от норвежката столица Осло, на летище София се приземи четвъртият нов самолет Airbus A220-300 с регистрация LZ-AMS. Самолетът, който се явява последно технологично поколение на европейския производител Еърбъс, е съществена част от текущото обновление на въздушния флот на „България Еър“.


С регистрацията си LZ-AMS националният превозвач продължава традицията с наименуването на самолетите на големи европейски градове като нидерландския мегаполис Амстердам. Предишните три самолета Airbus A220, които пристигнаха през 2023 година, са с регистрации LZ-ROM /Рим/, LZ-LON /Лондон/ и LZ-PAR /Париж/.


Пасажерите ще могат да пътуват изключително удобно в новия модерен самолет, който предлага най-широките седалки в своя клас, по-големи прозорци, много светла и тиха пътническа кабина и адаптивна климатична система.
Авиокомпанията модернизира и надгражда своя флот от средата на 2023 година, като с търговската експлоатация на новите самолети по редовните си линии предлага на пътниците високо ниво на комфорт по време на полет. Новите самолети са по-екологични и икономични, използвайки 25% по-малко гориво. Моделите Airbus А220 са с намалени вредни емисии и с наполовина по-малък шумов отпечатък, подходящи за всички летища в градските и населените зони.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина