Свят

Банда от Българи с удар във Великобритания за 50 милиона лири.

Петима българи от организирана престъпна група бяха признати за виновни във Великобритания по случай, определен от прокуратурата като най-голямата измама в Англия и Уелс.

В бандата участвали три жени и двама мъже – всички те от България, които подали хиляди фалшиви молби за помощи към системата за Универсален кредит в рамките на период от четири години и половина. И петимата са пледирали виновен по обвинения в измама и са признали и за престъпления, свързани с пране на пари.

Българските граждани 33-годишният Гюнеш Али, 38-годишната Галина Николова, 27-годишният Стоян Стоянов, 52-годишната Цветка Тодорова и 26-годишната Патриция Панева – са подали хиляди фалшиви молби за помощи, като използвали информация на истински хора или откраднати самоличности.

33-годишният Гюнеш Али, 38-годишната Галина Николова, 27-годишният Стоян Стоянов, 52-годишната Цветка Тодорова и 26-годишната Патриция Панева – са подали хиляди фалшиви молби за помощи, като използвали информация на истински хора или откраднати самоличности.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина