България

Ахмед Доган поиска оставката на Делян Пеевски и още пет депутати на ДПС

Писмото на Ахмед Доган, почетният председател на ДПС, съдържа призив за оставките на няколко ключови фигури в партията, сред които Делян Пеевски, Халил Летифов, Станислав Анастасов, Хамид Хамид, Ертен Анисова и Радослав Ревански. Основните точки в писмото включват:

  1. Призив за оставки: Доган настоява тези членове да се оттеглят от заеманите от тях постове в партията и предоставя решението за бъдещето им членство в ДПС на колективните органи на партията.
  2. Причини за кризата: Според Доган, кризата в ДПС е резултат от системно неспазване на устава на партията, пренебрегване на решенията от последната Национална конференция на ДПС, както и грубо отношение към членовете и структурите на партията.
  3. Твърдения за насилие и заплахи: Доган твърди, че партията никога не е използвала „мутренски подходи“ като заплашване на семейства или отнемане на бизнес чрез прокуратурата и полицията. Той изразява шок от твърденията, че тези действия се извършват с негово съгласие.
  4. Вътрешнопартиен преврат: Почетният председател предупреждава за опит за вътрешнопартиен преврат с цел използване на партийната власт за лични и групови интереси, както и промяна на политическия профил на ДПС. Той настоява този процес да бъде спрян.
  5. Стратегически цели и геополитическа роля: Доган подчертава важността на ДПС в постигането на либералната демокрация с евроатлантическа насоченост и значението на партията като геополитически фактор на Балканите. Той предупреждава за широк обществен и международен отзвук при сериозни трусове в редиците на ДПС.
  6. Призив към членовете на ДПС: Доган призовава членовете на партията да се освободят от страха и да защитят свободния демократичен свят.

Това писмо подчертава сериозната вътрешнопартийна криза и целите на Доган за реформиране и стабилизиране на ДПС.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина