България

АПИ: Парите за адекватна поддръжка на пътищата не достигат.

Член на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) заяви, че няма опасност от преминаване на тежкотоварни автомобили през прохода Петрохан. Според него пътищата в този район не позволяват развиване на висока скорост. Въведената временна организация на движението ще бъде в сила за 30 дни, след което ситуацията ще бъде анализирана и АПИ ще вземе решение как да се продължи.

Въпреки това, специалист призна неудобствата, които създава временната организация на движението през Петрохан. Същевременно продължават дейностите по изграждане на подпорни стени на автомагистрала „Струма“ и дренажна система, обясни той.

Инженер от АПИ отбеляза, че липсата на средства е попречила на по-адекватната пътна поддръжка. Той подчерта, че ограничените финанси са проблем вече три години, като старите договори също затрудняват пътната поддръжка. В момента се очаква изборът на изпълнител за трасето през Кресненското дефиле, което ще доведе до довършване на автомагистрала „Европа“.

Идеята за въвеждане на дневни винетки е разглеждана като полезна за транзитно преминаващите автомобили, но все още не е ясно каква ще бъде тяхната цена.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина