Свят

Ако не бъда избран, ще настане касапница за САЩ.

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, кандидат на републиканците за американските избори през ноември, представи предстоящия вот като повратна точка в историята на страната, и заяви, че ще настъпи „касапница“ за икономиката на Съединените щати, ако не бъде предпочетен пред сегашния държавен глава демократ Джо Байдън, предаде Франс прес.

оментарите му бяха направени на митинг в Охайо, докато Тръмп обсъждаше възможността за засилване на търговската война с Китай заради автомобилното производство. Митингът имаше за цел да привлече гласове за кандидата на републиканците за Сената Бърни Морено, когото Тръмп подкрепи през декември, преди първичните избори в Охайо във вторник

5 ноември ще бъде най-важната дата в историята на нашата страна“, заяви Тръмп.Ако слушате, президентът Си – и двамата с него сме приятели – но той разбира начина, по който аз търгувам. Тези големи чудовищни заводи за производство на автомобили, които строите в Мексико в момента… няма да наемате американци и няма да ни продавате колите, не. Ще наложим 100 % мито на всяка една кола, която преминава през границата, и няма да можете да продавате тези коли, ако бъда избран“, заяви Тръмп.

„Ако не бъда избран, това ще бъде касапница за страната“, каза кандидатът на американските републиканци, имайки предвид влошаване на икономическата ситуация в САЩ. Той изрази съжаление за заплахите над американската автомобилна индустрия, която според него ще бъде „последна грижа“ за Байдън, ако бъде преизбран.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина